10 spørgsmål til en KU'er

10 ting der er større chance for at dø af end terror

terrorism

Mange er bange for terror. Det kan jeg godt forstå, for terror fylder enormt meget i mediebilledet, og vi oplever desværre rigtig mange terrorangreb i Europa lige nu.

Det betyder, at mange er bange for at færdes i menneskefyldte områder. Men helt ærligt, det er sgu en falliterklæring. Jeg forstår godt, at man kan være styret af frygt. Men lige så snart, at vi tænker os om en ekstra gang før vi tager til koncert eller står af på Nørreport, så har terroristerne vundet. For det er jo dét de gerne vil. De vil gerne forhindre os i at leve et frit liv og fylde os med frygt. Det må ikke lykkedes!

For hvis man ser helt logisk på det, så er der faktisk en meget, meget lille chance for at dø af terror. Terror fylder meget i mediebilledet, men det dræber faktisk ikke særligt mange mennesker. Der er større chance for at dø af alt muligt andet, end lige terror.

I 2016 var der i følge denne artikel, 185 mennesker i Europa der døde af terror. Det er 0,00003% af den europæiske befolkning, og 0,027% af alle dødsfald i Europa det år.

Derfor kommer jeg her, med 10 ting, som der er større chance for at dø af end terror. Jeg vil ikke negligere hverken terror eller den frygt man kan have for terror. Jeg prøver bare at sætte tingene lidt i perspektiv.

1. Kræft. I 2013 døde 1,3 millioner europæere af kræft. Det var 26% af alle dødsfald det år.

2. Trafikuheld. I 2014 døde 50,5 europæere pr. 1 million indbyggere i et trafikuheld. Der bor 510 millioner mennesker i Europa, hvilket altså betyder, at 25.755 mennesker omkom i et trafikuheld. Det er 139 gange så mange, som der døde af terror.

3. Hjertesygdom. I 2013 døde der 131.9 europæere pr. 100.000 indbyggere af en hjertesygdom. I alt døde altså 672.690 europæere af en hjertesygdom.

4. Luftvejssygdom. I 2013 døde 420.750 europæere af en luftvejssygdom (kol, astma m.fl.).

5. Selvmord. I 2014 begik 12 europæere pr. 100.000 indbyggere selvmord. Det betyder, at på ét år begik 61.200 europæere selvmord.

6. Dø ved fødslen. Bare i Danmark dødfødes ca. 75 børn hvert eneste år.  I Europa må der altså være minimum 1.000 dødfødsler hvert år.

7. Forurening. Luftforurening er skyld i 600.000 europæeres død hvert eneste år. Det kunne være, at vi skulle til at tale lidt mere om, hvordan vi passer på vores jord? Der dør 3.243 gange så mange europæere af forurening, som af terror.

8. Alkoholmisbrug. Årligt kan over 3.000 danske dødsfald relateres til alkohol. Bare i Danmark er der altså 16 gange så mange der dør af alkohol, som der i Europa dør af terror.

9. Stofmisbrug. Op mod 8.000 europæere dør årligt som følge af stofmisbrug. I Danmark er der årligt over 200 narkorelaterede dødsfald.

10. Vold. Vold er den tredje største dødsårsag i Europa i aldersgruppen 10 til 29 år og er ansvarlig for 15.000 drab om året. Ca. 40 % af drabene bliver begået med en kniv eller andre stumpe genstande.

OBS. Flere af disse årsager relaterer sig til hinanden. Du kan eksempelvis godt dø af kræft, men sygdommen kan relateres til alkoholmisbrug – og derfor fremgår man i begge statistikker. Eller man kan dø af en luftvejssygdom, som er opstået på baggrund af forurening.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 spørgsmål til en KU'er