Karakterer motiverer mig

10 spørgsmål til en SUF’er

Ja… Det var meningen, at de her indlæg skulle udkomme sharp hver lørdag. Det gik lidt galt, og nu får i dag i dag i stedet. Jeg prøver at holde det til lørdag fremover <3 I dag stiller jeg 10 spørgsmål til søde Trine Simmel fra SUF!

Læs også: 10 spørgsmål til en KU’er

3

TRINE SIMMEL – 23 ÅR – STUDERENDE – FOLKETINGSKANDIDAT FOR ENHEDSLISTEN

Hvor gammel var du da du meldte dig ind i et ungdomsparti?

Min storebror meldte mig ind i Socialistisk Ungdomsfront (SUF) og Enhedslisten da jeg var 16 år. Så gik der et par år før jeg begyndte at deltage i møder og kurser, hvor jeg som 18 årig startede med at deltage i nogle arrangementer i Enhedslisten. Derefter begyndte jeg at være aktiv i SUF, men jeg har altid været aktiv i begge organisationer.

Hvorfor meldte du dig ind?

Min bror meldte mig ind en december aften, det tror jeg var for at få flere medlemmer i SUF, så de kunne få flere penge i støtte.

Jeg har dog politisk altid været tæt på Enhedslisten og SUF så jeg har aldrig følt at nogen af de andre partier ville passe mig bedre eller at jeg landede på den forkerte hylde. Jeg er glad for at jeg blev meldt ind, jeg kan ikke forestille mig hvordan mit liv ville være nu, hvis jeg ikke var begyndt at lave politik.

Hvad er det bedste ved ungdomspolitik?

At unge står sammen om at forandre verdenen. Det er mega fedt!

2

Hvad er det værste ved ungdomspolitik?

Grove tømmermænd.

Hvem stemte du på til sidste valg? Og hvorfor?

Jeg stemte på Victoria Risbjerg Velásquez fra Enhedslisten. Victoria er, udover at være en rigtigt god veninde, en virkelig dygtig ung kvinde som jeg deler mange holdninger med. Hende er jeg stolt over at lave politik med og jeg vil gerne se hende som repræsentant for Enhedslisten i Folketinget en dag.

Hvis du ikke måtte stemme på Enhedslisten hvad ville du så stemme?

Jeg har ærligt talt svært ved at svare på det. Jeg kunne overveje at stemme Alternativet, for deres grønne profil, men jeg tror ikke på at vi kan have en grøn omstilling uden et brud med det kapitalistiske system. Jeg kunne også overveje at stemme SF, grundet deres sociale profil, men jeg er nu ærligt talt skuffet over at deres forsvar for samfundets svageste ikke er ukrænkelig. Og endeligt kunne jeg overveje at stemme på Radikale, for deres antiracistiske profil, men jeg er på ingen måde glad for at de gerne vil fortsætte med at forgylde toppen af vores samfund, når velfærden lider sådan i disse tider.

Vil du være politiker når du bliver ”voksen”? Hvorfor/ hvorfor ikke?

Jeg betragter nu allerede mig selv som voksen, men jeg har intet mål om at skulle blive politiker. Dog vil jeg formentlig fortsætte i mange år med at være politisk aktiv og en politisk aktivist, det tror jeg ikke jeg ville kunne lade være med.

4

Hvis du havde 90 mandater. Hvilke tre ting ville du så gøre først?

Demokratisering af bankerne, bankdirektører og aktionærer skal ikke kunne køre hele samfund i sænk i deres spekulation og jagt på profit.

En ordentlig pensionsalder, sådan at alle kan nyde deres alderdom uden at være slidt op.

Betalelige boliger til alle, for jeg mener ikke at nogen skal leve på gaden eller blive bremset økonomisk i at gå fra en voldelig kæreste.

Hvem er din yndlingspolitiker og hvorfor?

Jeg har ikke nogen yndlingspolitiker. Jeg er ret træt af den personificering der er i dansk politik. Faktisk så jeg allerhelst at befolkningen i meget højere grad inddrages i den offentlige debat og at lovændringer bliver lavet i samarbejde med dem som det berører, befolkningen.

Beskriv den bedste oplevelse du har haft i ungdomspolitik.

Det er helt klart i perioden under “flygtningekrisen” (det var altså ikke Danmark der havde en krise, det var og er de mennesker der bliver nødsaget til at flygte).

I den periode oplevede jeg en helt masse unge politiske kammerater smide alt hvad de havde, for i en lang periode at hjælpe de, som meget lidt eller intet havde. Det være sig at samle tøj ind, at få nye venskaber eller at hjælpe med at komme til andre lande. Det gjorde mig så enormt glad og rørt, at opleve hvordan alle de, som jeg normalt debatterer over et mødebord eller fra en talerstol med, satte fremmede medmennesker før sig selv og hjalp dem, når systemet fejlede.

1

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karakterer motiverer mig