Folkemøde 2017!

10 spørgsmål til en AU’er

I dag er det søde Nafisa fra Alternativets Unge, der svarer på 10 spørgsmål <3

nafisa4

Hvor gammel var du da du meldte dig ind i et ungdomsparti?

Jeg blev først rigtig ”medlem” af Alternativets unge for en måneds tid siden, da ungdomspartiet er ret nyt, og jeg har været for doven til at blive betalende medlem. Men jeg startede med at være aktiv for halvandet år siden i Aarhus, hvor vi var fem til et møde om at starte en afdeling i Østjylland.

Hvorfor meldte du dig ind?

Egentlig blev jeg aktiv i afdelingen i Østjylland, fordi jeg havde lyst til at lave noget aktivistisk, og fordi det var fedt at mødes ugentlig med andre unge, som havde samme politiske udgangspunkt som en selv. Men det var mit første møde med partipolitik, idet jeg før Alternativet var sådan lidt politisk hjemløs er-for-sej-til-at-være-med-i-et-parti typen. Så kom Alternativet, som var et fremtidsorienteret og meget idealistisk parti, som vil diskutere de store spørgsmål og ikke procenter, og det var lige mig.

nafisa2

Hvad er det bedste ved ungdomspolitik?/ Hvad er det værste ved ungdomspolitik?

I aint gonna lie, som udgangspunkt synes jeg ungdomspolitik er en mærkelig størrelse. Det der med at agere som havde man reel indflydelse og magt, men i virkeligheden være mere eller mindre ligegyldig. At sidde og diskutere vedtægter og politik, som ikke betyder noget i den virkelige verden forstår jeg sgu egentlig ikke, og jeg har heller aldrig brudt mig om den ”tomme” aktivisme, hvor man hverver medlemmer og fortæller om grænsebomme eller EU, men man ikke rigtig GØR noget. Og inden en SFUer kommenterer, at de har indført psykologhjælp til unge, så vil jeg komme jer i forkøbet og sige; dét er pisse sejt, but it doesn’t change my point.

Hvem stemte du på til sidste valg? Og hvorfor?

Jeg stemte på Josephine Fock, fordi hun er en pisse sej og inspirerende kvinde med ben i næsen. Jeg havde længe luret på Alternativet, men Uffe var lidt for fjong til mig, og jeg tænkte det ville være mest fornuftigt at stemme på Morten Østergaard (#skabsradikal), men så tog jeg ”chancen” med Josephine, som jeg ikke rigtig vidste så meget om på det tidspunkt, andet end at hun havde et stærkt CV, og jeg har ikke fortrudt min stemme på et eneste tidspunkt.

Hvis du ikke måtte stemme på Alternativet hvad ville du så stemme?

Hvis jeg ikke måtte stemme på Alternativet, så tror jeg virkelig, at jeg ville stemme blankt. Ikke for evigt, men lige nu kan jeg ikke se min stemme andre steder. Radikale Venstre er alt for elitært og ”se-mig-jeg-elsker-fattige-hvis-de-er-brune” – og ja, nogle gange er Alternativet også for radikalt og spelt agtigt, men det er så nyt, at man kan skubbe det i en anden retning 😉

nafisa3

Vil du være politiker når du bliver ”voksen”? Hvorfor/ hvorfor ikke?

Puha, både og. Jeg har set, hvor fucking hårdt politikere arbejder, og det er sådan et 24/7 job, hvor man i hektiske perioder er rigtig meget på, og det tror jeg egentlig ikke, at jeg har lyst til. Men det er et fedt job, som jeg ville elske, hvis ikke det var for stresset og arbejdsbyrden (hvis man altså ikke er fra S selvf.). Faktisk kan jeg også lidt frygte den der hype der ville komme, hvis jeg valgte at stille op en dag. Det vil helt sikkert være sygt god presse, og jeg ville ikke drukne i mængden af politikere, når jeg er sort og bærer tørklæde, men spørgsmålene vil handle om det, mere end om min politik, og hvad mine ambitioner er for Danmark. Håber lidt der kommer en anden tørklæde politiker først, kan ikke lige overskue the hate.

Hvis du havde 90 mandater. Hvilke tre ting ville du så gøre først?

Hvis jeg havde 90 mandater, ville jeg først lave et eksperiment med borgerløn i nogle kommuner, fordi jeg synes det er spændende og teoretisk set en god ide, men jeg tvivler på praksissen. Dernæst skulle egenbetaling for sundhed fuldstændig væk, fordi det er en god investering, men også fordi sundhed bør være en basal menneskeret, om det gælder tand, psyke eller fysisk helbred. Til sidst ville jeg gennemføre en større reform på uddannelsesområdet som nok skulle indeholde tilbagerulning af fremdriftsreformen og uddannelsesloftet, væk med bonus-ordningen og en genindførelse af filosofikum på videregående uddannelser.

nafisa1

Hvem er din yndlingspolitiker og hvorfor?

Han er ikke min yndlingspolitiker, da jeg ikke er enig med hans politik, men har et crush på Jan E. Jørgensen for tiden. Han er så sober og anstændig provins-far agtig, og det er befriende i en tid, hvor Venstre er mere Inger Støjberg end Birthe Rønn. Derudover er Rene Gade også inspirerende og helt sikkert end jeg vil ”efterabe”, hvis jeg en dag skulle blive politiker, en ægte G’.

Beskriv den bedste oplevelse du har haft i ungdomspolitik.

Det må være Tværpolitisk Tour De Chambre, som er en fest ungdomspartierne holder i Aarhus. Den fest fest er indbegrebet af tolerance, når det er bedst. Generelt vil jeg gerne lige give et shout out til aarhusianske ungdomspartier, de er altså bare dét bedre end de københavnske. Egentlig et generelt shout out til jyder. Jeg savner jylland.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folkemøde 2017!