10 spørgsmål til en AU'er

Ungdomspolitik har lært mig meget mere end min uddannelse

img_9739

Mange anser ungdomspolitik som værende en hyggeklub for stive unge, der leger politikere og diskuterer politik, som alligevel aldrig bliver ført ud i livet. Det er ikke helt usandt, men det er så meget mere.

Ungdomspolitik er dét som har givet mig stort set alle de kompetencer, som jeg er overbevist om vil være det, som i sidste ende vil give mig et job.

Det er ungdomspolitik, som har givet mig et stort netværk. Jeg har været til en milliard arrangementer, debatter og fester, hvor jeg har mødt pisse dygtige mennesker. Både nogen som har indflydelse i dag, og dem som formentlig har det om 10 år. Det ville jeg aldrig have fået med hovedet i en bog.

Det er ungdomspolitik, som har lært mig at skrive. Igennem mine år i ungdomspolitik har jeg skrevet uttallige debatindlæg og enkelte pressemeddelelser. De evner er blevet finpudset på studiet og i min praktik, men grundstenen kommer fra ungdomspolitik.

Det er ungdomspolitik, der har givet mig politisk tæft. De 10 ECTS-points samfundsfag jeg havde på studiet var kun toppen af isbjerget, sammenlignet med den politiske viden jeg har tilegnet mig i ungdomspolitik.

Det er ungdomspolitik, der har givet mig gode tale- og debatevner. De mange oplæg jeg har holdt, debatter jeg har taget både eksternt og i Radikal Ungdoms hovedbestyrelse, har gjort mig til en langt bedre debattør- og oplægsholder, end noget studie kunne gøre mig.

Det er også ungdomspoltik, der har givet mig erfaring med presse, sociale medier, ledelse etc. Erfaringer og evner, som jeg aldrig ville have fået hverken på mit studie eller i min praktik.

Det er både godt og fornuftigt at tage en uddannelse. Men nogle gange synes jeg, at man tillægger uddannelser lidt for meget betydning. Jeg tror faktisk, at man kan blive lige så god en lobbyist, kommunikatør, journalist el. af fem år i ungdomspolitik, som af fem år på universitet.

Universitetet giver én et godt vidensgrundlag, og en teoretisk tilgang til sit fag. Det er selvfølgelig en kæmpe fordel. Men der er også mennesker, der er god til at tilegne sig selv viden, og som er mere praktiker, end teoretiker. Og for dem er jeg ikke sikker på, at fem år på statskundskab, økonomi eller ha.something er det rigtige.

Jeg synes, at mit studie er spændende. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg tager den mere for papiret end for læringen.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 spørgsmål til en AU'er