Tænk hvis vi talte om mænd, som vi taler om udlændinge

10 spørgsmål til en RU’er

I dag er vi nået til mit eget ungdomsparti – Radikal Ungdom. Derfor stiller jeg i dag mit søde udvalgsmedlem, Mahmoud, 10 spørgsmål om ungdomspolitik!

m4

Hvor gammel var du da du meldte dig ind i et ungdomsparti?

Jeg var 15 år, da jeg meldte mig ind i Radikal Ungdom Vejle, mens jeg gik i 9. Klasse.

Hvorfor meldte du dig ind?

Der var flere årsager til, jeg meldte mig ind. Jeg havde i en periode interesseret mig meget for politik – særligt efter folketingsvalget i 2015, hvor de blå fik flertal. Mange af de beslutninger, de vedtog i folketing, blev jeg rasende over – særlig med henblik på udlændingepolitikken. Jeg følte mig så magtesløs, og jeg havde lyst til at udtrykke min vrede over for andre, som var enige med mi g. På det tidspunkt gik jeg i folkeskole, hvor min klasse var relativt enige med regeringens kurs på udlændingepolitikken. Jeg ønskede virkelig at indgå i et socialt fællesskab, hvor man kunne diskutere politik. Jeg brænder inde med en masse holdninger, som jeg ønsker at få ud. Jeg vil gerne blive hørt på mine holdninger inden for en række politiske områder, hvilket ungdomspolitik bl.a. giver mulighed for. Efter jeg var i praktik i folketinget hos Lotte Rod i 9. klasse, tog jeg så skridtet og valgte at melde mig ind i Radikal Ungdom Vejle – og jeg har ikke fortrudt det lige siden!

Hvad er det bedste ved ungdomspolitik?

Det bedste ved ungdomspolitik er, at man indgår i et socialt fællesskab med andre, som har samme interesser med en selv. Ingen af mine tætteste venner interesserer sig for politik, så det var helt nyt for mig at have mulighed for at plapre løs om min holdning til et politisk emne, uden nogen sagde, at jeg skulle tie stille. Ungdomspolitik har givet mig en masse fantastiske venskaber, hvilket jeg er utrolig glad for i dag. Ydermere får man mulighed for at møde andre, der ikke har samme politiske holdninger og på den måde bliver nogle fordomme afkræftet.

m2

Hvad er det værste ved ungdomspolitik?

Det er svært specifikt at pege på, hvad der er værst ved ungdomspolitik, for så mange ting er så fantastiske. Dog er det værste i ungdomspolitik nok, at det nogle gange kan blive alt for rundkredspædagogisk uden nogen reel handling. Vi debatterer ofte politik, og nogle gange bruger vi for meget tid på at diskutere ligegyldige ting som søskendesex. Når vi endelig debatterer relevante ting, sker der ikke mere, end at det muligvis kommer op på hjemmesiden som en vedtaget resolution eller politisk program. Man undrer sig lidt over, hvad man har fået ud af at gøre det. Har man reelt formået at gøre en forskel? Eller har man bare siddet og leget politiker i et par timer? Jeg sidder fx i Radikal Ungdoms Integrations- og udlændingeudvalg, hvor vi for et par måneder siden skrev et langt program om klimaflygtninge, hvorefter det er blevet postet på Radikal Ungdoms hjemmeside. Programmet er skide godt i mine øjne og ved nærmere eftertanke, havde det været oplagt at forsøge at komme ud med programmet og sprede vores ideer ud. Men det gjorde vi ikke, og så kan man undre sig over, om vi egentlig spildte vores tid, da vi skrev programmet. Selvfølgelig får RU sommetider indflydelse på RV’s politik, og politikerne i Radikales Venstre er generelt også ret gode til at lytte efter og høre på vores ideer. Men nogle gange forstår jeg ikke, hvorfor vi debatterer og vedtager politik uden at sprede budskabet ordentligt og dermed forsøge at gøre en forskel.

Hvem stemte du på til sidste valg? Og hvorfor?

Jeg har ikke stemmeret, idet jeg er under 18 år, men hvis jeg havde muligheden for det, vil jeg helt klart stemme på Radikale Venstre. Jeg synes generelt, at vi har for mange politiske partier, der lover for meget og med tiden er blevet alt for populistiske – særligt med udlændingepolitikken. De radikale har dog vist sig at stå fast på deres holdning. Selvom de sommetider bærer nogle upopulære holdninger, tør de stadig tilkendegive den. Ud over det er jeg vild med Radikale Venstres store fokus på uddannelse, miljø og flygtninge samtidig med, at de har en fornuftig og ansvarlig økonomisk politik.

Hvis du ikke måtte stemme på De Radikale, hvad ville du så stemme?

Det er et meget svært spørgsmål, og det tænker jeg ofte selv over. Selvom jeg økonomisk set nærmere hører til i blå blok, har jeg svært ved at sætte min stemme på de blå partier, vi har nu med deres vildt stramme udlændingepolitik, skæve social- og klimapolitik og millardnedskæringer på uddannelse. Socialdemokraterne ligger tæt på de radikale på en række områder, men jeg nægter at lægge min stemme til et så åbenlyst populistisk parti med en så stram udlændingepolitik. Alternativet og Enhedslisten er alt for verdensfjerne og urealistiske – særligt med deres økonomiske politik. Tilbage har vi SF. Jeg er enig med SF på en rækker områder som klima, delvist socialpolitik, uddannelse, asylpolitik, investeringer i forskning samt udenrigspolitik. De er dog lidt for røde på den økonomiske politik, men det er alligevel en politik, jeg kan leve med. Det er dog et meget svært valg, og nogle gange overvejer jeg blot at stemme blankt.

Vil du være politiker når du bliver ”voksen”? Hvorfor/ hvorfor ikke?

Nej. Jeg får ofte stillet det spørgsmål, og når jeg svarer nej, bliver folk overrasket og undrer sig over, hvorfor jeg så er i ungdomspolitik. Det er en kæmpe misforståelse, at man blot er i ungdomspolitik, fordi man har et ønske om at blive politiker. Jeg gør det for fællesskabet, fordi jeg bliver klogere, for at blive hørt, fordi man sommetider har indflydelse på Radikales politik, og fordi man møder en masse nye mennesker med samme interesse. At være politiker lyder som et pænt nederen job, fordi man konstant skal tage stilling til alt, deltage i utallige af samråd og folketingsdebatter, hvor fokus og medielyset også ofte er rettet mod en. Jeg går meget op i mit privatliv, og jeg er bange for, at det vil ødelægge det. Det er måske en egoistisk holdning at have, idet man i politik reelt har muligheden for at gøre en forskel, men det har civilbefolkningen også mulighed for – blot på en anden måde. Ydermere er man som politiker også forpligtet til at stemme det samme partiet, hvilket giver ret god mening. Men jeg tror, at jeg vil have svært ved at stemme på noget, jeg ikke mener.

m1

Hvis du havde 90 mandater. Hvilke tre ting ville du så gøre først?

Selvom jeg på det seneste har markeret mig meget på Palæstina-Israel-konflikten, og selvom det er en drøm at boykotte Israel økonomisk og kulturelt samt anerkende Palæstina som stat, vil det ikke være en del af mine 3 vigtigste prioriteteringer, hvis jeg havde 90 mandater. Det vil helt klar være på udlændinge-, klima-, og uddannelsespolitikken:

1) Jeg vil kæmpe for en fællesfordeling af alle flygtninge i EU og lade Danmark gå forrest i kampen. En fællefordeling af alle flygtninge i EU er det eneste, der får styr på flygtningestrømmen, samtidig med at vi helhjertet tager ansvar for at hjælpe et af verdens mest udsatte mennesker.

2) Jeg vil afskaffe milliardnedskæringerne på ungdomsdannelserne og forskning, og i stedet investere massivt på forskning og uddannelse – både ungdomsuddannelserne, folkeskolerne og universiteterne.

3) Jeg vil føre en ordentlig og bæredygtig miljøpolitik, hvor vi inden for meget kort tid kun kører på 100 % grøn omstilling.

Hvem er din yndlingspolitiker og hvorfor?

Zenia Stampe. Hun var en af årsagerne til, at jeg blev radikal. Hun er en utrolig troværdig politiker, virkelig jordnær og så siger hun tingene, som de er uden at frygte, at det ikke er alt for politisk korrekt. Hun tør tilkendegive hendes holdning, uden moderpartiet måske er enige – fx med boykot af israelske varer.

Beskriv den bedste oplevelse du har haft i ungdomspolitik.

Den bedste oplevelse i ungdomspolitik var nok, da jeg blev valgt som formand i Radikal Ungdom Vejle. Jeg blev utrolig beæret over, at medlemmerne i foreningen betroede mig som den rette formand til at drive foreningen. Samtidig så jeg det som en utrolig spændende opgave og udfordring at styre en forening, hvor jeg var et af de yngste medlemmer på det tidspunkt.m3

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk hvis vi talte om mænd, som vi taler om udlændinge