Fem stærke kvinder du skal følge på Instagram

10 spørgsmål til en VU’er

I denne uge er turen nået Venstres Ungdom. Derfor har jeg stillet søde Julie 10 spørgsmål!

jp

JULIE PAUCH NYMARK – 21 ÅR – STUDERER KOMMUNIKATION OG IT PÅ KU – FORRETNINGSUDVALGSMEDLEM I VU

Hvor gammel var du da du meldte dig ind i et ungdomsparti?

Jeg var 16 år da jeg meldte mig ind i VU Bornholm i sin tid!

Hvorfor meldte du dig ind?

Jeg meldte mig faktisk ind, efter at min daværende dansklærer viste en af VUs kampagner i undervisningen. Hun brugte den til at undervise i noget med symbolik mener jeg, men jeg blev bare fanget af budskaberne, og var bare enig i det hele. Jeg vidste, at jeg var liberal, men jeg havde aldrig hørt om Venstres Ungdom før. Så da jeg kom hjem, gik jeg på VUs hjemmeside og udfyldte en “Jeg vil gerne vide mere” skabelon. Samme fredag blev jeg så kontaktet af en af mine venner, der på det tidspunkt ville starte foreningen, sådan rigtigt op. Indtil da bestod VU Bornholm, af et par skønne drenge, der hyggede sig, men nu skulle foreningen rigtigt i gang. Og det var så den dag, at jeg meldte mig ind.

Hvad er det bedste ved ungdomspolitik?

Det er svært at vælge! Man får simpelthen så mange fede oplevelser i ungdomspolitik! Alt det bedste kan egentlig opsummeres med disse seks ord: Sammenhold, menneskene, rejser, læring, muligheder og netværk.
I mine år i VU har jeg oplevet det vildeste sammenhold under valgkampe, lært utrolig meget om alt og intet til forskellige oplæg og på rejser til f.eks. Ukraine. Og fået et netværk, der bare åbner døre og giver muligheder. Mange af mine bedste venner i dag, har jeg mødt igennem ungdomspolitik, for man forstår bare hinanden. Når man har ført valgkamp sammen, rejst sammen, delt flyers ud kl. lort og drukket for mange shots på en folkeskole, får man bare et sammenhold andre ikke forstår.

jp4

Hvad er det værste ved ungdomspolitik?

Min familie ville nok sige “Al den tid det tager”. Og det tager tid! Man skal som aktiv i ungdomspolitik virkelig finde en grænse, for det kan være svært, at huske at vælge ens organisation fra, til fordel for det sociale liv uden for ungdomspolitik engang i mellem.
En anden ting, der måske ikke altid er helt godt i ungdomspolitik er det person ræs, der er blandt medlemmer. Det er både godt og skidt. Jeg tror man lærer utrolig meget af det, men man skræmmer nok også rigtig mange væk.
Men altså, det ultimativt værste må næsten være den massive mængde tømmermænd, man har udsat sig selv for, igennem årene.

Hvem stemte du på til sidste valg? Og hvorfor?

Jeg stemte på Martin Geertsen. Jeg var en del af Søren Pind og Martin Geertsen’s hold, og det var de fedeste uger. Jeg stemte på Martin både fordi, at jeg var 100% på, at Søren nok skulle blive valgt, og følte at min stemme betød mere hos Martin (desværre ikke nok). Men jeg synes Martin er et fantastisk menneske, han er en god og ærlig politiker, der i min optik har sine værdier på plads.

jp5

Hvis du ikke måtte stemme på Venstre hvad ville du så stemme?

Det er lidt svært! Jeg ville stemme enten på Det Konservative Folkeparti eller Liberal Alliance.. Rent økonomisk passer jeg helt sikkert bedst hos Liberal Alliance, men jeg er måske en smule konservativ på nogle punkter! Begge partier er i min optik gode og med dygtige folk, men også partier jeg ofte bliver irriteret over og trætte af. Jeg føler at Konservative er mere voksne, de er ligesom Venstre et parti, der godt ved, at man skal forholde sig til virkeligheden og ikke ideologien hvis man skal tage ansvar og blive taget seriøst. Og der kan jeg godt blive lidt træt af LA. Det var meget sjovt de første par år, men jeg synes det har taget dem for lang tid, at blive mere realistiske. Og det har da også bidt dem gevaldigt i røven. Men jeg er nu først og fremmest liberal og derfor ville jeg også stemme på Liberal Alliance.
Men altså hvis de igen klatre op i et virkelighedsfjernt træ, så går jeg til det konservative. Hvis de altså ikke er i gang med at vælte en dygtig minister. #bittert

Vil du være politiker når du bliver ”voksen”? Hvorfor/ hvorfor ikke?

Mit standart svar er “nej, jeg vil hellere arbejde med selve politikken”- Og med det mener jeg, at jeg vil elske, at arbejde med og i politik, men jeg har intet behov (lige nu), for at være hende, der skal være på valgplakaten. Jeg elsker at diskutere, og holder sjældent mine meninger for mig selv, så jeg kan ikke afvise, at jeg senere hen, kunne gå ind i noget lokalpolitik. Det er dog slet, slet ikke målet eller drømmen! Jeg har dyb respekt for vores politikere, for shit det er et utaknemmelige erhverv, og jeg tror, at man kan få indflydelse på mange andre måder end at sidde på Borgen. Jeg elsker mit job hos CEPOS og den måde, man kan skabe politik på, uden at være på Borgen, og det er noget jeg virkelig synes er fedt ved min arbejdsplads.
Så en form for organisation bliver det nok!

jp8Hvis du havde 90 mandater. Hvilke tre ting ville du så gøre først?

Da jeg skulle skrive dette, gik det virkelig op for mig, at jeg arbejder for CEPOS, men også kommer fra vandkants Danmark. Jeg ville skynde mig at indføre lavere skat både i top og bund, fjerne registreringsafgiften (for ALLE biler, ikke kun de grønne), så vi kan få billigere, bedre og sikre biler, skaber nogle bedre forhold for landmænd (Konventionelt landbrug ❤ ), gøre aktiv dødshjælp lovlig, fjerne ulandsbistanden også få indført indslusningsløn på det danske arbejdsmarked. Som en bonus ting kunne man også få gjort noget ved alle de penge, vores kongehus får. Men det må blive efter alle de nævnte ting! Man ville ikke kede sig i min regering!

Hvem er din yndlingspolitiker og hvorfor?

Uha det er svært! Jeg kan enormt godt lide politikere, der siger hvad de mener og er stærke. Jeg tror måske at Margrethe Vestager må være mit største kvindelige forbilleder i politik. Men jeg er stor fan af (og her taber jeg nok en masse læsere, sorry Freja) både Joachim B. Olsen, Pia K og Inger Støjberg.
Jeg er langt fra altid enig, men så stærke mennesker, der dag efter dag, bliver svinet til, hængt ud i medierne osv. men stadig rejser sig, gang på gang, dem skal man sgu have respekt for! Men jeg tror ikke, at jeg kan vælge én yndlingspolitiker. Jeg har helt klart mine forbilleder ved stærke politikere, og nok især Margrethe Vestager, hun er virkelig sej!

jp2

Beskriv den bedste oplevelse du har haft i ungdomspolitik.

Igen pisse svært! Men især to ting står klar, på hver deres måde.
Tilbage i 2013 var jeg næstformand i VU Bornholm, og foreningen kørte pisse hamrende godt. Jeg tror ikke jeg har oplevet et sammenhold, som det vi havde dengang. Alle var venner på kryds og tværs, og stemningen var bare så god. Det sammenhold gjorde også, at vi var en af Danmarks største foreninger! Det resulterede til, at vi i 2013 vandt prisen som “Årets VU Forening”, det var fuldstændig vanvittigt, og mange af os er stadig aktive den dag i dag.

En anden ting må være at jeg i 2016 blev valgt til VUs Forretningsudvalg som formand for VUs Kursusudvalg. Det har givet mig muligheden for, at planlægge en masse ting og skabe værdi for medlemmer, nye som gamle. Den tillid og ære er vild! VU har en meget traditionel konference i starten af januar og der var SÅ meget ærefrygt forbundet med afholdelsen. Det var mit første store arrangement og jeg var så skide nervøs og rystede helt vildt under hele min velkomst. Jeg genopstiller til posten igen i år, så hvis du spørger mig igen om et år, er mit svar forhåbentligt, at det bedste må være at få æren to år i træk!

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem stærke kvinder du skal følge på Instagram