Hola Las Palmas

10 spørgsmål til en SFU’er

I dag stiller jeg Jacob 10 spørgsmål. Jacob er (relativt nyvalgt) landsformand for SF Ungdom!

jacob1

JACOB KLIVAGER VESTERGAARD – FORMAND FOR SFU – 26 ÅR

Hvor gammel var du da du meldte dig ind i et ungdomsparti?

21

Hvorfor meldte du dig ind?

Jeg meldte mig ind, fordi jeg gerne vil have forandring. Efter 10 år med en borgerlig regering havde vi lige fået valgt en ny regering, og jeg havde stået og råbt for meget af fjernsynet, når Lars Løkke og Pia Kjærsgaard stod foran kameraet. Jeg ville selv skabe forandring og være med til at påvirke politikken i landet. Jeg kunne jo tydeligt se og mærke, hvordan deres politik påvirkede mig selv og andre i landet. Derfor meldte jeg mig ind i SFU, så vi kunne arbejde for en mere social retfærdig politik i Danmark.

Hvad er det bedste ved ungdomspolitik?

Jeg synes der er mange fede ting ved ungdomspolitik. De fedeste ting er forandring, fællesskab og politikudvikling. Det er fedt at mærke, når man har haft så stor andel i at få indført gratis psykologhjælp til 25 kommuner i Danmark. Fællesskabet der er internt i SFU er helt fantastisk, og det samme gælder i øvrigt forholdet til de mange venner, man får på tværs af det politiske spektrum.

jacob4

Hvad er det værste ved ungdomspolitik?

At der ikke er mere af det 😉 – ej. Jeg tror det værste er, at mange tror at ungdomspolitik kun handler om at komme i folketinget senere i livet. Det er bestemt ikke min opfattelse – jeg ser i høj grad ungdomspolitik som et sted, hvor ideologi og politikudvikling går hånd i hånd samtidig med, at man skaber konkret forandring.

Hvem stemte du på til sidste valg? Og hvorfor?

Mig selv – et ungt håb i det nordjyske 😉

Jeg synes jeg gik til valg på nogle rigtigt fine ting. Jeg var særligt imponeret over min egen kamp for god uddannelse, rent drikkevand og at alle skulle betale skat – samt et bedre arbejdsmarked med længere dagpengeperiode og ingen social dumping. Det gjorde jeg sgu godt…. 😉

jacob3

Hvis du ikke måtte stemme på SF, hvad ville du så stemme?

Jeg ville leve et forvirret liv og være utrolig frustreret til valgene. Jeg ville nok ende med at veksle i mellem at stemme på Socialdemokratiet og Enhedslisten alt efter, hvordan de begge agerede på tidspunktet. Socialdemokratiet der var venstreorienteret og Enhedslisten, der ville sidde med ved borde og ikke forlade forhandlingerne inden de var startet, ville kunne få min stemme, hvis SF ikke var der.

Vil du være politiker når du bliver ”voksen”? Hvorfor/ hvorfor ikke?

Ellers ville det være lidt mærkeligt at stille op til folketingsvalget sidste gang 😉

Jeg ser folketinget som en af de steder, hvor man får mest indflydelse på beslutningerne i Danmark. Så hvis jeg blev en del af det, ville jeg kunne skabe konkret forandring for en masse mennesker i Danmark.

Hvis du havde 90 mandater. Hvilke tre ting ville du så gøre først?

1) Jeg ville rulle de fleste af de mørke tiltag tilbage, som den nuværende regering har indført som f.eks. integrationsydelse, kontanthjælpsloft, sort klimapolitik og uddannelsesloft. Det er virkelig noget der har ramt folks liv. Faktisk tror jeg at jeg ville gå modsat vej og prioritere flere midler til de områder.

2) Få et opgør med den her tankegang om at arbejdsløse er dovne. F.eks. så bør dagpengeperioden forlænges, og vi skal have kigget på det regelhelvede, der gælder for folk, der ikke har et arbejde. Jeg tror ikke ledige, får et bedre liv eller kommer hurtigere i arbejde ved at presse på med økonomiske sanktioner.

3) Vi skal have en mere progressiv beskatning i Danmark og skabe større lighed ved at indføre finansskat, højere formue- og boligbeskatning samt en millionærskat. Det kan så finansiere de forslag, der er i punkt 1 og 2.

jacob2

Hvem er din yndlingspolitiker og hvorfor?

Jeg er vild med politikere, der kan forstå den vrede jeg selv har, når der sker uretfærdigheder, men samtidig kan give mig et håb om en bedre fremtid. På den baggrund vil jeg først og fremmest nævne Bernie Sanders i USA. Det samme mente jeg at Villy Søvndal gjorde, da jeg meldte mig ind i SFU – også boede han jo også i Kolding, hvor jeg kom fra.

Beskriv den bedste oplevelse du har haft i ungdomspolitik

Jeg har haft virkelig mange sjove oplevelser i SFU. Særligt mindes jeg en politisk festival i SFU, hvor jeg nød livet på stranden, havde søde mennesker omkring mig og havde de sjoveste fester.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hola Las Palmas