10 spørgsmål til en SFU'er

Las Palmas guide

Hej venner!

Som I formentlig har lagt mærke til, har jeg tilladt mig at tage lidt ferie fra bloggen. Jeg er jo som sagt på Gran Canaria i øjeblikket, og det er sgu lækkert at kunne lade computeren ligge lidt i tasken, og bare nyde at have fri og tilbringe tid med min skønne kæreste.

Men bare rolig! Jeg er hjemme igen om seks dage, og så vil der selvfølgelig komme almindelig aktivitet på bloggen igen. Jeg har massere af indlæg i ærmet, som skal produceres, når jeg kommer hjem.

Den første uge tilbragte vi i Las Palmas, som er Gran Canarias “hovedstad”. Nu er vi taget ned til det super turistede Maspalomas, hvor vi bor på et lækkert badehotel. Vi har været gode til at opsnappe de lækre spisesteder, og fået et godt overblik over byen. Derfor kommer jeg her med en guide til dig, som skal til Las Palmas, eller overvejer Las Palmas som din næste rejsedestination.

laspalmasLas Palmas er en fed rejsedestination. Byen er faktisk ikke super turistet i forhold til resten af øen. Den har en helt fantastisk bystrand, som er centrum for aktiviteten i byen. Klimaet er super rart her om sommeren. For der er ofte overskyet grundet “røg” (ved sgu ikke hvad man kalder det?) fra vulkanen på Lanzerote. Men der er stadig ret varmt, dog ikke så varmt, at man ikke kan holde ud at være der. Der er også solskinsrige dage, og hvis man er træt af, at det er overskyet tager det kun 20 minutter at køre syd på, hvor der er solgaranti.

Der er enormt smukt, og byen ligger omkranset af vand fra begge sider, og med bjerge i baggrunden. Super instaværdigt…

HVOR SKAL MAN SPISE?

Der er mange gode spisesteder i Las Palmas. Du bør dog undgå restauranterne der ligger ud til stranden. Det er et fedt sted at sidde, men det er alt sammen turistfælder. Vi havde meget held med at gå på tripadvisor og finde restauranter! Her anbefaler jeg de tre bedste restauranter, vi var på i Las Palmas.

Resturante Le Marinera

mad3

Plaza Alonso Ojeda, s/n, 35009 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas.

Hvis du er glad for fisk og skaldyr er Gran Canaria det perfekte sted for dig! Det kan jeg desværre ikke…. Vi besøgte La Marinera som ligger lækkert ud til vandet, centralt i Las Palmas. De har super frisk fisk, og personalet fatter ikke en bønne engelsk, hvilket ofte er et godt tegn. Det gør de dog de færreste steder i Las Palmas.

Vi var der to gange, og begge gange var Mads i fiskehimlen. Jeg fik kød, som faktisk var overraskende godt i forhold til, at det var en fiskerestaurant. Priserne var også helt OK.

Der ligger også en anden fiskerestaurant lige bag ved Le Marinera, som så vildt lækker ud. Den nåede vi dog ikke at prøve.

200 gramos burger

mad2

Calle Ruiz de Alda, 26, 35007 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

Hvis du er glad for burger MÅ du bare besøge denne restaurant i Las Palmas! Den var også så god, at vi var nødt til at komme der to gange. Dog synes jeg, at deres okseburgere var væsentligt bedre end kyllingeburgeren.

De har også super lækre drinks og lemonader, og man kan enten sidde indenfor eller på det hyggelige torv udenfor restauranten.

San Andrea

mad1

Calle Torres Quevedo, 40, 35007 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

San Andrea ligger diskret placeret på en sidegade til havnepromenaden. Det er en meget lille restaurant med kun få borde, så man skal være hurtig når de åbner 20.30. Det er en italiensk restaurant, og selvom den ligger i Spanien, tror dine smagsløg, at du er i Italien.

Personalet er virkelig sødt og snaksageligt, og du får massere af mad. Der er ingen stres, og maden kommer, når den kommer – men den er god!

HVOR SKAL MAN BO?

Af gode grunde kan jeg ikke udtale mig om andre hoteller, end det vi selv boede på. Jeg har dog et par andre gode tips, som jeg deler her.

AC Hotels

bo1

Calle Eduardo Benot, 3-5, 35007 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

Vi boede på AC Hotels, som er et stort hotel midt i Las Palmas. Du kan faktisk se det nærmest uanset hvor i byen du er. Det er et firestjernet hotel, men faktisk ikke særligt dyrt i forhold til kvaliteten.

Der er 23 etager, og vi boede på 16. etage. Vi havde en helt fantastisk udsigt til hele byen (se flere billeder HER). Der er fine træningsfaciliteter, og en lille pool på den fantastiske tagterrasse.

Vær opmærksom på, at der er to AC Hotels i byen. Det andet ligger ikke særligt centralt.

Hotel Reina Isabel

Calle Alfredo L Jones, 40, 35008 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

Vi boede der ikke selv, men jeg lagde mærke til, at der lå et super fint hotel lige ud til vandet ved navn Hotel Reina Isabel. Det er i den dyre ende af hoteller, men det så virkelig lækkert ud, og de må have en fantastisk udsigt. Til hotellet var der også en super hyggelig restaurant lige ud til vandet.

Airbnb

To af mine venner, Rachel og Poul, er tilfældigvis på Gran Canaria samme tid som os, hvilket har været mega hyggeligt. De er indlogeret via Airbnb, og bor LATTERLIGT billigt for to uger. Hvis man gerne vil have en billig ferie på Gran Canaria, kan jeg meget varmt anbefale at bruge Airbnb.

HVOR GÅR MAN I BYEN?

Vi drak os fulde to dage i træk sammen med Rachel og Poul. Vi var kun tre forskellige steder, men jeg kan varmt anbefale begge steder. Jeg er dog sikker på, at der findes mange andre gode steder, og der kan man jo altid lede på Tripadvisor.

Kopa

drinks2

CC El Muelle, 35007 Las Palmas De Gran Canaria

Vi havde en meget, meget fuld aften på Kopa. Det er en udendørsklub, som ligger i forbindelse med et storcenter der ligger lige ved havnen i Las Palmas. Der er fuld af liv, og et KÆMPE dansegulv. Priserne er helt okay, jeg kan dog virkelig ikke anbefale at købe shots… Jeg tror ikke, at det er et koncept de gør sig så meget i, for jeg endte med at betale 250,- for 10 shots…

Der var også en rodeotyr den aften vi var der, hvilket vi fik meget sjov ud af 😛

Santorini Club – Chill and Music

drinks3

Paseo las Canteras, 13, 35008 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

En bar hvor man både kan ryge vandpibe og få lækre drinks hører til sjældenhederne i Danmark. Sådan en fandt vi dog i Las Palmas! Her kunne man nemlig få helt korrekt anrettede Hendricks Gin and tonics, samtidig med, at man nød en vandpibe med æblesmag.

Prisspændet er ret stort. En Aperol Spritz koster ca. 4 euro, hvor en Hendricks G&T vist kom op og kostede næsten 11.

Det er ikke her du skal tage hen, hvis du vil have den helt store bytur. Men der er gode drinks og god stemning.

AC Hotels

drinks1

Calle Eduardo Benot, 3-5, 35007 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

På toppen af vores hotel lå en super lækker bar/ restaurant. Der var ikke mange gæster, hvilket er underligt, da baren har en helt fantastisk udsigt over hele byen. Vi tog derop en aften og delte en rosé til ca. 12 euro. Det synes jeg er en meget fair pris for en flaske rosé, med lækker udsigt. Godt sted at varme op til en bytur, eller til en lille drink inden sengetid.

MORGENMAD OG DESSERT

Vi havde ikke købt morgenmad på hotellet, og derfor fik vi afprøvet et par morgenmadssteder i byen. Vi fandt dog hurtigt vores yndlings.

Til solferie hører jo is til. Vi fik dog kun afprøvet et enkelt sted, da det simpelthen var helt fantastisk!

Mad Bread

morgenmad1

Calle Gran Canaria, 14, 35008 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

Mad Bread er et super lækkert bageri, der ligger på strandpromenaden. De laver udsøgt kaffe, har en lækker udsigt og deres crossaint med ost og skinke er lige i øjet.

Granier

morgenmad2

Granier er en bagerkæde, som ligger forskellige steder i byen. Blandt andet ligger der en på strandpromenaden. Det var der vi tilbragte størstedelen af vores morgener. De har et stort udvalg af sandwiches, wienerbrød, kager mm.

Heladería Gelizia

dessert1

Calle Cavel 4 | Paseo de las Canteras, 9 Junto al Hotel Cristina35002 Las Palmas de Gran Canaria

På Heladería Gelizia, som ligger på Strandpromenaden, kan du få verdens bedste pandekage med is og nutella. Du kan også få en is i bæger eller vaffel (vælg ikke vaflen, den er kedelig) med alverdens forskellige slags is. Det smager lækkert og friskt, og det koster en brøkdel af, hvad det koster i Danmark.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 spørgsmål til en SFU'er