10 gode og dårlige ting ved charter

10 spørgsmål til en DFU’er

I denne uge er der 10 spørgsmål til en DFU’er. Jeg har valgt at stille søde Christian Bülow, som sidder i Hovedbestyrelsen i DFU 10 spørgsmål!

c1

CHRISTIAN BULOW – 18 ÅR – GYMNASIEELEV – MEDLEM AF DANSK FOLKEPARTIS UNGDOM

Hvor gammel var du, da du meldte dig ind i et ungdomsparti?

Jeg meldte mig ind i 2013, da jeg var 14 år, men jeg har lige siden jeg var 13 vidst, at jeg var DF’er.

Hvorfor meldte du dig ind?

Grunden til at jeg meldte mig ind i Dansk Folkeparti og Dansk Folkepartis Ungdom var, fordi jeg en årrække havde været elevrådsformand og skolebestyrelsesmedlem på min gamle folkeskole samt siddet i et kommunalt udvalg, hvor jeg havde kæmpet elevernes sag og været med til at gøre en forskel for en gruppe mennesker. Det med at gøre en forskel for nogen og se ens arbejde påvirker og hjælper nogen, var helt fantastisk, og jeg tænkte på, om der var en måde hvorpå jeg kunne gøre det på et endnu større plan, og der tænkte jeg så, at man kunne prøve at gå ind i politik.

Jeg meldte mig ind under det forrige kommunalvalg, efter jeg havde printet alle de politiske partiers program ud jeg fandt interessant. Derefter begyndte jeg at sætte plusser og minuser ud fra deres holdninger, og til sidst endte jeg så med, at stå tilbage med Dansk Folkeparti som jeg dagen efter meldte mig ind i.

Hvad er det bedste ved ungdomspolitik?

Der er så meget godt at vælge imellem, så jeg kommer sikkert til at glemme noget. Noget af det bedste ved ungdomspolitik har været, at lære så mange mennesker af kende både rundt om i Danmark men også fra udlandet og andre ungdomspartier. Nogle af de bedste og næreste venner jeg har, har jeg mødt gennem politik. Derudover har jeg fået en masse oplevelser, som jeg ikke ville være for uden. Generelt har jeg også lært meget af ungdomspolitik. Jeg er bl.a. blevet mere moden, selvstændig, mere dannet som menneske, så har jeg lært utrolig meget om politik,og hvordan man taler foran store forsamlinger.

c2

Hvad er det værste ved ungdomspolitik?

I ungdomspolitik syntes jeg, at det er svært at finde særligt mange dårlige ting. Men en af de ting der nok har været det værste ved at være aktiv i ungdomspolitik, har nok været de offer, jeg har måtte tage især på venne og familie fronten, hvor jeg oftest har måtte melde afbud til f.eks. fester, venneaftener, fødselsdage og familiebesøg. Som meget aktiv ungdomspolitiker er det vigtigt at finde en hårfin balance imellem privatliv og politik, og selvom det har kostet noget, som man er brandærgerlig over, er det at jeg er gået aktivt ind i ungdomspolitik stadig den bedste beslutninger, jeg har taget i mit liv!

Hvem stemte du på til sidste valg? Og hvorfor?

Jeg kunne desværre ikke stemme ved sidste valg, men hvis jeg var myndig der, havde jeg helt klart stemt på Dansk Folkeparti. Jeg har altid ment, at det er vigtigt, at de unge bliver hørt, og at man som ung også går ned og stemmer og tager en aktiv del i demokratiet. Derfor er jeg også en varm fortaler for et ungebyråd eller et ungeråd i landets kommuner, hvor unge mennesker skal kunne komme og havde indflydelse på den førte børne og unge poltik, både så de unge bliver inddraget og hørt og demokratisk dannet.

Hvis du ikke måtte stemme på Dansk Folkepart hvad ville du så stemme?

Det er et svært spørgsmål, for jeg har svært ved at se mig selv rigtigt i andre partier end Dansk Folkeparti, men hvis jeg skulle vælge et, ville jeg nok vælge de konservative, da jeg rent værdipolitisk nok er mest enige med dem. Rent fordelingspolitisk er jeg på nogle områder højreorienteret og på andre områder venstreorienteret men da det værdipolitiske er vigtigst for mig, må det blive de konservative.

c4

Vil du være politiker når du bliver ”voksen”? Hvorfor/ hvorfor ikke?

Altså nu er jeg jo opstillet til kommunalvalget, så jeg ville jo lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke havde overvejet det, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke helt ved det endnu. Det vigtigste for mig lige nu er at få færdiggjort 3.g efter sommeren med nogle gode karakterer. Men jeg vil bestemt ikke afvise det, for det med at kunne gøre en forskel og være med til at ændre nogle ting i vores samfund til det, jeg og mit parti tror på vil bestemt kunne være fantastisk!

Hvis du havde 90 mandater. Hvilke tre ting ville du så gøre først?

Der er så meget, jeg gerne ville gøre. Men hvis jeg skulle vælge tre ting måtte det nok blive disse:

1. Permanent grænsekontrol og færre flygtninge og indvandre til Danmark

2. En forøgelse af forsvarsbudgettet til 2% af BNP

3. Afskaf racismeparagraffen og Ulandsbistanden

c3

Hvem er din yndlingspolitiker og hvorfor?

Jeg har altid haft en stor respekt og forkærlighed for politikere og meningsdannere, der har turde sige, hvad de tænker og føler uanset hvad konsekvenserne kunne være, og af den grund må jeg jo nok indrømme, at Pia Kjærsgaard nok er en af mine ynglingspolitikere. To af mine store politiske idoler er også Margaret Thatcher og Ronald Reagan dels fordi, at jeg deler mange af deres synspunkter, men også på grund af de mange ting de fik udrettet i deres tid for deres respektive lande, men også for den verden vi lever i i dag. Vi har meget at takke dem for, specielt den frie og lige verden vi lever i i dag!

Beskriv den bedste oplevelse du har haft i ungdomspolitik.

Igen et svært spørgsmål for der har været så mange gode oplevelser i DFU, så det er svært at vælge imellem dem! Men hvis jeg skal vælge en, må det nok blive dengang tilbage i februar, hvor jeg blev valgt til hovedbestyrelsen i DFU på vores årsmøde. Det var en helt vild følelse og vildt at opleve. Jeg og DFU havde på det tidspunkt været igennem en helt masse med et formandsskifte. Men det var helt overvældende at blive valgt efter over 3 års hårdt arbejde for partiet, der kulminerede i, at man blev valgt i ledelse, og at blive vist så stor en tillid af medlemmerne var helt fantastisk!

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 gode og dårlige ting ved charter