Tilbage til virkeligheden

Praktik, kan det anbefales?

ad

Som I ved, har jeg været på praktik i forårssemestret. Jeg afsluttede et par dage inden jeg tog på ferie, og derfor nåede jeg aldrig at skrive om det. Men i dette indlæg vil jeg reflektere lidt over mit semester på praktik.

Praktik er en inkorporeret del af min uddannelse. På min uddannelse (kommunikation på Medie- og Journalisthøjskolen) ligger to semestre på praktik som en fast del af studieordningen. Mit praktikforløb hos Advice var min første praktik, og jeg skal i praktik igen om et år.

Men for de fleste studerende er praktik valgfrit. Jeg er sikker på, at mange af Jer sidder og overvejer, om et semester på praktik er det værd, eller om man hellere skal blive på skolen og tage nogle spændende valgfag, eller tage et semester på udveksling.

Mit praktikforløb

Jeg var praktikant i Advices PR-afdeling. PR står for Public Relations. Det er kort sagt pressearbejde. I praksis handler det om at få sine kunder i pressen. Primært i traditionelle medier som TV, aviser, magasiner og radio, men også på blogs.

Mine primære opgaver bestod i at lave research, lave indsalg til medier, udarbejde medielister og lave medieovervågning. Dertil har jeg skrevet artikler, lavet forskelligt lavpraktisk arbejde, lavet interviews og skrevet pressemeddelelser.

Advice er en af de største kommunikationshuse i Danmark. Der er ca. 120 medarbejdere, og PR-afdelingen består af 12 mennesker.

Jeg havde nogle rigtig gode kollegaer, og der var et rigtigt godt arbejdsmiljø. Det var helt okay at sidde og hyggesnakke på kontoret, eller sidde i sofaen og arbejde. Men det var også helt okay at sætte sig ind i et mødelokale med høretelefoner på og arbejde igennem.

Jeg arbejdede ikke over mine 37 timer om ugen, og der var meget tillid under ansvar.

Det eneste negative var, at der desværre ikke var helt nok at lave for mig. Jeg havde mange dage, hvor jeg sad og stenede, fordi jeg ikke rigtig havde noget at lave. Dertil følte jeg mig ofte som en meget lille fisk i et stort hav. Advice er en stor virksomhed, og det er nemt at mærke som praktikant. Folk har travlt, og derfor har folk sjældent tid til at give én grundig feedback eller inddrage én ordentligt.

Men overordnet har jeg været rigtig glad for det.

Lærer man noget af at være i praktik?

Ja, selvfølgelig gør man det. Jeg har haft svært ved at pege konkret på nogle ting, som jeg er blevet bedre til. Men jeg har lært enormt meget om, hvordan kommunikationsbranchen fungerer, og særligt hvordan PR fungerer.

De ting, som jeg har lært på min praktik, er ikke noget jeg ville kunne lære i skolen. Man skal ikke undervurdere, hvor meget man egentlig lærer ved at arbejde med ting i praksis.

Mange af de andre praktikanter satte nogle læringsmål sammen med deres praktikvejleder. Undervejs i praktikforløbet gennemgik de, hvor langt de var nået med deres mål, og hvilke opgaver de skulle have for at nå dem. Det fik jeg desværre ikke gjort, men det vil jeg helt klart gøre i min næste praktikperiode. På den måde kan man også bedre holde øje med, hvordan man udvikler sig gennem forløbet.

Stor eller lille virksomhed? Bureau eller kundeside?

Da jeg søgte praktik var det vigtigt for mig, at det var et bureau, da jeg gerne ville arbejde med flere typer kunder. Det var også vigtigt for mig, at det var et bureau af en hvis størrelse. Jeg havde tidligere været studentermedhjælper i en lille virksomhed i to år, og ville gerne prøve noget nyt.

Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte et bureau. Det har gjort mig langt mere bevidst om, hvilke typer virksomheder, jeg synes er spændene at arbejde med, og hvilke jeg synes er mindre spændende. Det gav mig også mulighed for at arbejde lidt med Public Affairs (PA) og ikke kun PR, da Advice har flere afdelinger.

Det var også spændende at prøve at arbejde i en stor virksomhed. Men jeg tror egentlig, at der er en pointe i, at man kan lære mere i en lille virksomhed. For det er mit indtryk, at man i små virksomheder bliver mere inddraget og måske får lidt mere ansvar.

Men generelt skal man bare huske, at et praktikforløb er en god mulighed for at teste noget af. Eksempelvis teste om bureau er noget for én, eller om man bedst kan lide at arbejde i en stor eller lille virksomhed. Så jeg kan klart anbefale at søge en anderledes virksomhed, end dem man tidligere har arbejdet i.

Kan jeg anbefale et praktikforløb?

Bestemt! Det er virkelig lærerigt. Ja, det er demotiverende nærmest at arbejde gratis. Og ja, du er nederst i hierakiet. Men man møder en masse spændende mennesker, og får lov til at prøve kræfter af med det, som man uddanner sig til. Dertil er praktisk erfaring virkelig godt på CV’et.

Jeg kan bestemt også anbefale at søge praktik hos Advice. Det er en spændende, dynamisk virksomhed, med virkelig søde og dygtige medarbejdere.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage til virkeligheden