10 spørgsmål til en DSU'er

De bedste networkere ved ikke, at de networker

Lad mig starte med at sige, at jeg skriver dette uden at have noget som helst fagligt fundament for at gøre det. Jeg skriver udelukkende på baggrund af egne observationer, erfaringer og holdninger.

network

Networking er blevet lidt af et buzzword. Man skal kunne networke, ellers kommer man ingen steder. Ikke sandt?

Alle vil gerne være gode networkere. Men hvis du spørger mig, har mange fuldstændig misforstået, hvad en god networker er.

Vi kender alle typen. Typen der render rundt til receptioner og faglige arrangementer, og deler håndtryk og visitkort ud til højre og venstre. Typen for hvem smalltalk føles lige så naturligt som at trække vejret.

Typen som man kender, men aldrig rigtig lærer at kende. For alle samtaler med vedkommende er overfladiske og ligegyldige, og relationen er der kun, for relationens skyld.

I deres iver efter at være gode networkere, har de spændt ben for dem selv. For de ved alt om network, men intet om reelle relationer. Og hvis du spørger mig, så er det netop de reelle relationer, der skaber et godt netværk. Ikke de overfladiske bekendtskaber.

Man får reelle relationer ved at være reel. Jeg bryder mig ikke selv særligt meget om at møde mennesker, hvor det er helt tydeligt, at de kun ønsker en relation for netværkets skyld. Overfladiske mennesker.

Overfladiske mennesker vil jeg være mindre tilbøjelig til at gøre en tjeneste eller anbefale til et job. Ting, som man normalt håber at få ud af et stort netværk.

Men hvad er et stort netværk reelt værd, hvis de mennesker du networker med ikke vil hjælpe dig? Intet.

Det leder os tilbage til dette indlægs rubrik: de bedste networkere ved ikke, at de networker. I min optik er de bedste networkere nemlig dem, der faktisk reelt set ikke aner, at de networker. Som ikke ønsker relationer, fordi de vil bruge dem til noget, men fordi relationerne beriger dem på andenvis. Fordi de reelt set ønsker relationerne, og ikke det, som de potentielt kan medføre.

Så mit bedste råd til dig, der gerne vil være god til at networke er: Slap nu af!

Lad nu visitkortene blive lidt i tasken. Lad nu vær med at springe rundt på tæerne for at nå at sige hej til alle til receptionen. Lad nu vær med at fortælle folk hvor du arbejder, og hvor du er uddannet fra, som det første i jeres samtale.

Slap af og vær dig selv. Tal med folk, som du synes virker spændende. Før nogle samtaler, som rækker længere end “kan du række mig kanapéerne”. Skab relationer, som er mere end blot overfladiske bekendtskaber.

Sådan skaber du ikke det største, men det stærkeste netværk.

 

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 spørgsmål til en DSU'er