Gæsteblogger // Harry Pottcast

Man må ikke tage politik personligt

1Når man begår sig i politiske kredse, deltager i den offentlige debat eller bare diskuterer politik på facebook eller twitter er der én meget vigtig ting, man bør holde sig for øje: politik er ikke personligt. 

For hvis man begynder at tage politik personligt, vil man alt for hurtigt blive enten sur eller ked af det. Og ofte vil man miste venskaber på det.

Jeg møder politisk uenighed hver eneste dag. Min kæreste og jeg er stort set ikke enige om noget som helst. Jeg møder uenighed på de sociale medier konstant. Jeg har mange venner med stærke politiske holdninger, som ligger langt fra mine egne. Og selv i radikale kredse, er vi uenige om alt muligt.

At nogen modargumenterer mig, tager jeg ikke personligt. For det handler ikke om mig som person, men derimod det politiske ståsted, som jeg repræsenterer. Og det er ikke det samme.

Selvfølgelig bliver man formet af de politiske holdninger man har. Men de er ikke alt, hvad man er.

Jeg oplever ofte, at folk anser en politisk diskussion som et skænderi. Sådan opfatter jeg det slet, slet ikke. Jeg kan sagtens have heftige diskussioner med mine venner eller min kæreste, hvor bølgerne går højt. Men få sekunder efter, kan vi grine af en joke eller give hinanden et kram. For politisk uenighed er ikke lig hed uvenskab.

Det gælder sådan set også alle mulige andre former for uenighed. Ens liv bliver så ufatteligt meget nemmere, hvis man anerkender, at man sagtens kan være uenige, uden at man behøver at blive uvenner. Det gælder både uenigheder på arbejdspladsen, i venskaber eller i parforhold.

For det er helt naturligt at være uenige. Man kan ikke gå et helt liv igennem uden at møde uenighed. Men betyder det, at man ikke kan være venner eller have et godt forhold? Nej.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger // Harry Pottcast