Ferie-doven

Jeg er ikke for stærk, du er bare for svag

femi

Jeg er en drengepige. Ja, jeg har langt, krøllet hår, går i stram tøj og bærer litervis af make-up. Men lad dig ikke snyde af mit ydre.

Min stemme er dyb. Jeg taler højt og råber meget. Jeg er dominerende. Jeg styrketræner. Jeg fortæller upassende jokes. Jeg ved, hvad jeg vil. Og ofte fungerer jeg bedre sammen med mænd, end med kvinder.

Jeg får ofte at vide, at jeg er for meget. Taler for meget. Råber for højt. Løfter for tungt.  Og selvfølgelig kommer det altid fra mænd. Ja faktisk ofte fra min egen kæreste.

Jeg er så uendelig træt af, at jeg skal passe ned i en kasse for, hvordan en kvinde skal være. Stille, pæn, lille, ordentlig. For jeg er fandme ingen af delene, og det har jeg heller ikke lyst til at være.

Jeg læste fornyligt debatindlægget med titlen “ligestilling har kvalt manden”. Men helt ærligt, det er sgu kun svage mænd, der lader sig kvæle af ligestilling.

Et godt eksempel er det her med træning. Jeg elsker at træne, og jeg elsker at være stærk. Derfor gør jeg det.

Og så får jeg og andre kvinder at vide, at vi har for store arme eller ben, eller træner for meget – og at det er usexet at være stærk som kvinde. Men helt ærligt, det er sgu mere usexet at have behov for at kommentere det.

Ja. Fra naturens side “bør” mænd være stærkere end kvinder. Det er sådan, vi er bygget. Men i dag værdsættes andre kvaliteter end blot fysisk styrke. Så jeg har som kvinde ikke noget i mod, at du som mand ikke er fysisk stærkere end mig. Du har sikkert noget andet at byde på!

Der findes tre slags mænd. 1) dem der er stærkere end kvinder. 2) dem der ikke er stærkere end kvinder, men hviler nok i sig selv til at acceptere det. 3) dem der ikke er stærkere end kvinder, men har behov for at nedgøre kvinderne, for at få det bedre med sig selv.

Og det er nummer 3, som jeg er ufatteligt træt af. Hvis du har et problem med, at kvinder er stærkere end dig, så burde du nok til at gøre noget ved det, i stedet for at tude over det.

Det gælder sådan set aller former for styrke, ikke blot den fysiske. Ligestillingen er (heldigvis) nået så langt, at der findes ufatteligt mange former for stærke kvinder.

Men det virker som om, at mange mænd ikke helt har accepteret, at de ikke altid er det dominerende køn. De er ikke altid de mest snu. De er ikke altid de klogeste. De er ikke altid de sjoveste.

Mænd, I har fået Jer noget seriøs konkurrence. På arbejdsmarkedet. I hjemmet. Ja, selv i træningscenteret. I kan gøre noget ved det, eller I kan lade vær. Men lad nu vær med at brokke Jer over det, for hvis der er noget der er usexet, så er det brok.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

1 kommentar

  • Stine

    Hvor har du ret. Jeg kunne ikke skrive det bedre selv.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie-doven