Om at passe på sit parforhold, når man har travlt

Præstationspres er godt…. For mig

img_3103

I Danmark er der altid meget diskussion om, hvorvidt vi presser unge mennesker for meget. Er karakterkravene på videregående uddannelser for høje? Er forventninger på uddannelsesinstitutionerne for høje? Forventer vi generelt for meget af unge mennesker?

Selvfølgelig er det problematisk, at unge mennesker går ned med stres. Og det er der mange der gør, desværre.

Jeg må bare erkende, at præstationspresset altid har haft en enormt positiv effekt på mig.

Det handler nok meget om, hvilken type menneske man er. Personligt er jeg typen, der arbejder hårdere, og dermed også bliver bedre, når jeg bliver presset af ydre omstændigheder.

Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville søge ind på en uddannelse, der havde et højt snit. Da jeg gik i gymnsiet ville jeg gerne læse enten jura eller statskundskab – og det skulle bare være i København. Derfor vidste jeg også, at jeg var nødt til at få høje karakterer.

Det fik jeg også. Jeg endte med et snit på 11,3. For at være helt ærlig, så havde jeg sgu nok ikke fået så høje karakterer, hvis ikke vidste, at jeg var nødt til at få dem for at komme ind på den uddannelse, jeg gerne ville.

Presset fra omverdenen havde altså en ganske positiv effekt på mig.

Jeg kan også godt lide, når folk har høje forventninger til mig. Et eksempel kunne være skolevalget. Skolevalget er et valg for 8. og 9.klasseselever, som kører hvert andet år.

I den anledning er der altid en masse debatter på folkeskoler rundt omkring i landet, hvor forskellige “ungdomspolitikere” repræsenterer deres parti.

På det tidspunkt var jeg Integrations- og Udlændingeordfører, og dermed en del af den politiske ledelse. Når man sidder i den politiske ledelse, forventer folk, at man tilhører de bedste debattører i ungdomspartiet. Derfor forventede folk også, at vi var dem, der fik nogle af de rigtig høje stemmeprocenter på de skoler, vi besøgte.

Derfor oppede jeg mig til de debatter, jeg deltog i. Jeg vidste, at folk forventede noget af mig – og jeg ville ikke skuffe dem. Jeg endte også med at få et enormt højt antal stemmer på næsten alle skoler, jeg besøgte.

Jeg bliver ganske enkelt bedre, når folk forventer, at jeg præsterer. Hvis der ikke er nogen, der forventer noget af mig, så bliver jeg sløset og doven. Jeg har brug for et ydre pres.

Min pointe er sådan set bare. At ja, præstationspres kan være skadende for nogen. Men det kan også være enormt værdifuldt for andre.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at passe på sit parforhold, når man har travlt