Tillykke til mig

Kære 15-årige jeg

mig3

Jeg ved, hvor ondt du har. Jeg ved, hvor ondt det gør, når dit hjerte bliver knust. Hvor altødelæggende et skænderi med veninden kan forekomme. Hvor mange tanker en enkelt nedladende kommentar kan sætte igang.

Men jeg ved også, hvor vanvittigt lykkelig du kan være. Hvor altoverskyggende forelsket du kan blive. Hvor meget du kan glæde dig til selv de mindste ting. Hvor lidt der skal til for, at din dag pludselig er en af årets bedste.

Jeg ved, at det lyder underligt – men nyd det. Både sorgerne og glæderne. Der går ikke længe før, at euforiserende lykke ikke er noget du kan trække i en slikautomat.

Til gengæld vil du også opleve, at du bliver mere hårdhudet, og at der skal væsentligt mere til for at såre dig. Men vær på vagt. For næste gang du føler samme smerte, som du har følt i dine teenageår, vil det være af langt mere ødelæggende årsager end et knust teenage-hjerte.

Jeg ved, at du er ambitiøs. Jeg ved, hvor vigtigt det er for dig at være den bedste. At få gode karakterer. At fremstå dygtig. Det er godt, men slap nu lidt af. Tag folkeskolens afgangsprøve med dig som en læring, men der skal nok vente dig en lys fremtid, uanset om du får 12 i alle dine eksamener, eller ej.

Jeg ved, hvor meget andres mening påvirker dig. Uanset hvor meget du end forsøger at benægte det. Det er nemmere sagt end gjort, men lad det nu ligge. Der vil altid være mennesker, der ikke kan lide dig. Det ved jeg om nogen. For du er højtråbende og ærlig, og derfor er en smule upopularitet din skæbne. Men frygt ej. En dag vil det gå op for dig, at visse menneskers mening ikke betyder noget som helst.

Jeg ved, at diverse fristelser er begyndt at vække din interesse: alkohol, tobak og sex. Jeg ved, at du er bange for at sakke bagud. At du gerne vil være med i hulen. At du ikke vil være snerpet og umoden. Men du behøver ikke at have så travlt! Du skal nok nå at ryge for mange cigaretter, drikke hjernen ud og have en masse sex. Det behøver ikke at være lige nu, og slet ikke før, at du er klar. En dag finder du ud af, at folk der konkurrerer på, hvor mange grænser de har overtrådt, ikke er nogen, du har lyst til at bruge din tid med. Gør som du har lyst, i dit eget tempo og pas på dig selv.

Jeg ved, at mor og far kan være træls. At deres kærlighed kan virke kvælende, og deres beslutninger uretfærdige. Men de gør det, fordi de elsker dig. Dit barndomshjem er så trygt, stabilt og varmt som noget barndomshjem kan være, og det bør du være uendeligt taknemmelig for. Der er mange ting du bør takke, og ikke mindst beundre, dine forældre for. Men det finder du alt sammen ud af en dag.

Jeg ved, at du er forvirret, usikker, i tvivl og nervøs for fremtiden. Men drik en breezer og slap af, for det hele skal nok gå!

mig2

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillykke til mig