Når jeg skal hygge mig

Gik Anden over stregen til Guldtuben?

guldtuben

Som så mange andre har jeg naturligvis set Guldtuben. Til de (formentlig mange) af Jer, der ikke ved, hvad Guldtuben er, så er det et awardshow for youtubere, der blev sendt på TV Zulu i lørdags.

Til det store awardshow optrådte Anders Matthesen i forklædning. Hans opgave var at “roaste” de nominerede til prisen som “Årets youtuber” (se klippet nederst i indlægget)

Han var mildest talt hård i munden. Om youtuberen Astrid Olsen sagde han blandt andet: “Jeg har forsket lidt. Astrid Olsen som laver sådan nogle videoer, hvor hun sidder og laver sin dag i outfits helt stille uden at sige noget. Hun har også lavet en video, hvor hun snakkede. Og der kunne jeg så pludselig forstå, hvorfor hun plejer at holde kæft. Det er eddermame drøjt at komme igennem”.

Siden da har der været diskussion om hans optræden på de sociale medier. Blandt andet har Fie Laursen, som også fik et par hårde ord med på vejen, udtalt sig negativt om hans optræden.

Nu var jeg der ikke selv, men jeg kunne godt forestille mig, at det var blevet taget lidt blandet imod. Der var trods alt ret mange børn til stede, som nok ikke er vant til den type humor.

Personligt var jeg helt vild med. Det var noget af det sjoveste i hele showet. Jeg har også selv den type humor, hvor man godt kan være lidt grov, så længe det er sagt med et glimt i øjet – og det er jeg ikke i tvivl om, at det er.

Splay, som står bag Guldtuben, forsøger jo uden tvivl at få arrangementet til at appellere bredere, end det tidligere har gjort. Tidligere har det primært appelleret til en relativt ung målgruppe, da det i høj grad er dem der ser Youtube.

Men Andens optræden var jo lige i øjet til sådan én som mig. Eller til andre 20+, som jo er Zulus målgruppe. Og nu hvor Splay har rykket Guldtuben fra Youtube til Zulu, skulle arrangementet jo også gerne appellere til Zulus målgruppe – og det kan det med en optræden som Andens.

Så hvis du spørger mig: nej, Anden gik ikke over stregen. Jeg er med på, at det ikke var lige sjovt for alle. Men det var pisse sjovt for mig, og garanteret også for mange andre på min alder. Hvis man vil have et show, der appellerer til en bred målgruppe, så skal der også være underholdning, som folk på min alder synes er sjovt.

Hvis youtuberne og deres følgere ikke kan holde til den type humor, så synes jeg, at man skal sende showet på en anden kanal end Zulu. For så passer det ikke ind i Zulus koncept.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

2 kommentarer

 • Amelia

  Jeg kan godt se din og andres pointe. Mit problem med dette er, at for det første er det et show, hvor flertallet er børn 8-9+. De er naive, ligesom jeg selv var, og når de hører at det er bifaldet at tale grimt, bande, og lave grov sjov med andre, tror de det er ok. Kommentatorerne bandede også en del, og det er ikke ok. Jeg tror ikke vi tænker over det, det gjorde jeg heller ikke selv engang. Men nu er det blevet sådan, at det er ok at sige “fuck”, “shit”, “ko” osv til hinanden. OG så lærer mindre børn det. Ikke fedt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Hej Amelia.

   Jeg forstår godt din pointe. Men man M bare sige, at det ser de også på youtube. Youtubere taler også grimt om hinanden. Andens kommentarer er i det mindste sagt med et glimt i øjet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når jeg skal hygge mig