Tilbage på studiet

Sig nej til smøgerne

SPONSORERET AF KRÆFTENS BEKÆMPELSE OG TRYGFONDEN

rygning

Vores generation er formentlig den generation, der er bedst til at sige nej. Vi er vokset op med alle muligheder foran os, og derfor har vores opvækst været spækket med fravalg og nej’er.

Nej til alle de ting, der er så let til gængeligt for os. Nej til stoffer. Nej til snyd i skolen. Og nej til cigaretter.

Jeg formåede ikke at sige nej til cigaretter, da jeg var yngre. Jeg har fandme røget mange cigaretter i mit liv.

Jeg startede af de helt klassiske årsager: mine venner gjorde det, og jeg syntes, at det var sejt. Men jeg blev heldigvis klogere.

I dag er det over to år siden, at jeg sidst har røget en cigaret. Jeg stoppede fordi, at jeg fik astma, og så virkede det fuldstændig tåbeligt at ryge. Mere tåbeligt, end det gjorde i forvejen.

Det er en beslutning, som jeg er enormt glad for. Jeg var virkelig træt af at lugte at røg, bruge en masse penge på cigaretter, og stå ude i kulden og fryse.

Og så er jeg nok også heldigvis blevet gammel nok til at forstå, at det ikke er sejt at ryge. Det er kun børn, der tror det – heldigvis.

Men når man først er gået i gang med at ryge, kan det være svært at stoppe igen. Mange starter med at ryge, når de er unge og dumme, og så stopper de aldrig igen. Det er virkelig ærgerligt, da rygning er enormt sundhedsskadeligt, og kan have stor effekt på din levetid.

Derfor sagde jeg naturligvis ja, da jeg blev tilbudt et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden og deres projekt “Røgfri fremtid”. Deres vision er nemlig, som titlen indikerer, at Danmark er røgfrit i 2030. Du kan læse meget mere om projektet HER.

Det er en ambitiøs vision, men ikke desto mindre, er den vigtig. De har i fællesskab produceret denne video for at sætte fokus på, at unge i dag faktisk er rigtig gode til at sige nej. Både til opvasken og at stå op, men faktisk også til cigaretter.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage på studiet