Gæsteblogger // Du kunne blive model - altså hvis du tabte dig

Nej, du er ikke nødvendigvis god nok, som du er

not-good-enough

Okay, jeg indrømmer det: rubrikken er ret provokerende! Det er mit budskab formentlig også, dog ikke nært så provokerende.

Jeg tror, at alle kender udtrykket “du er god nok, som du er”. Det hører man nemlig ret tit.

Du skal ikke lave om på dig selv for at please andre. Du skal ikke ændre din personlighed for, at andre vil kunne lide dig. Og du skal ikke tabe dig, fordi samfundets normer dikterer, at du skal være tyndere.

Men helt ærligt, nogle gange kan “du er god nok, som du er” godt blive en hvilepude. Jeg ved godt, at det er upopulært at sige. Men det synes jeg.

Selvfølgelig skal du have lov til at være som du er, og se ud, som du gør.

Men lad os eksempelvis antage, at du har en ret irriterende personlighed der gør, at der faktisk ikke rigtig er nogen, der har lyst til at være venner med dig. Så vil jeg altså ikke påstå, at du er god nok, som du er. Så kunne det være, at du skulle overveje, om der var nogle ting ved dig selv, som du burde ændre. For så tror jeg faktisk, at du på den lange bane ville få et federe liv.

Eller hvis du ikke har formået at bestå dine fag i folkeskolen, så du ikke har mulighed for at komme videre i uddannelsessystemet. Så vil jeg heller ikke påstå, at du er god nok som du er. Jeg vil sige, at du skal forsøge at tage dig sammen.

Ja, det er hårdt. Men jeg tror helt ærligt ikke, at det bidrager til din situation, at nogen fortæller dig, at du er god nok som du er. Jeg tror du får mere ud af at få at vide, at du har potentialet, men at du simpelthen er nødt til at gøre det bedre!

Min holdning er formentlig præget af konkurrencesamfundet og alt det der pjat. Men nogle gange er det altså fint at få at vide, at det man gør ikke er godt nok, og at man ikke ubetinget er god nok, som man er.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

1 kommentar

  • Ej hvor er det enormt befriende at læse. Har netop selv siddet med tanken om at skrive et indlæg som dette. Man har nærmest ikke lov til at ville forbedre sig selv i den her “elsk-dig-selv” trend.. Meget enig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger // Du kunne blive model - altså hvis du tabte dig