Bruxelles 2017

Ulempen ved at være et curlingbarn

rengoering

Jeg er sgu lidt et curlingbarn. Mine forældre har ikke fejet alle livets udfordringer væk for mig, men de har hjulpet mig meget.

Jeg er ikke et curlingbarn på en negativ måde, hvis jeg selv skal sige det. Jeg er vokset op og er blevet (i min optik) et fornuftigt og velreflekteret menneske med et ganske realistisk billede på penge og verden i sin helhed.

Men jeg har fået meget hjælp af mine forældre. De har givet mig mange materielle ting, og gør det stadig. De gav mig en hest og tog begge trailerkørekort for at kunne køre min hest og mig til stævner. De kørte mig ofte op til min hest og kom og hentede mig og investerede meget tid og mange penge i mit “hesteeventyr”.

Læs også: Det vidste i ikke om mig // Hestepige

De bidrager meget til, at jeg har mulighed for at kunne passe et tidskrævende fuldtidsstudie og være næstformand i RU, så jeg ikke er nødt til at arbejde lige så meget, som andre unge i min alder er nødt til.

Jeg er ekstremt taknemmelig for alle de muligheder mine forældre har givet mig. Der er mange tid jeg aldrig ville kunne gøre eller opnå, havde det ikke været for de tidsmæssige og økonomiske ressourcer, som mine forældre har lagt i mig.

Læs også: Hvornår er man et curlingbarn?

Men. Der er også ulemper ved at være et curlingbarn. En af dem er, at jeg aldrig rigtig har lært at gøre rent. De første ti år af mit liv, havde vi au pair. Derefter havde vi rengøring to gange om ugen. Så jeg har i min opvækst aldrig gjort rent. Jeg har ryddet op på mit eget værelse, men det er også det.

Jeg har fejet og vasket gulv i den bager, hvor jeg arbejdede som barn. Og jeg støvsugede en gang i mellem, da jeg boede med min mor. Men det er også dét, som min rengøringserfaring rækker til.

Læs også: Er det OK at have au pair?

Da Mads og jeg flyttede sammen i Juli 2016, lavede vi en aftale om, at han var ansvarlig for rengøring og jeg var ansvarlig for madlavning.

Men som tiden er gået, er jeg begyndt at lave mindre og mindre mad i takt med, at jeg simpelthen er mindre hjemme. Så efterhånden er det ikke en særligt lukrativ aftale for Mads. Derfor har vi valgt at gøre aftalen mere løs, og fordele opgaverne mellem os.

I lørdags havde jeg planlagt at lave en stor hovedrengøring og oprydning i køkkenet. Nu jeg var i gang, tog jeg også lige badeværelset. Det var en forfærdelig oplevelse.

Jeg brugte en del tid på at lure, hvilke rengøringsmidler jeg skulle bruge til hvad, og et par gange måtte jeg spørge Mads til råds. Hvad bruger man egentlig brun sæbe til? Og hvad er forskellen på det, som man bruger til køkken, og det man bruger til badeværelset?

Det lykkedes dog heldigvis til sidst.

Der hvor det virkelig gik op for mig, hvor stor en noob jeg er til rengøring var, da jeg skulle rense afløbet. Det tænkte jeg var en god idé, da jeg et par gange har stået i vand til anklerne, når jeg var i bad.

Da jeg jo aldrig har renset et afløb før, måtte jeg prøve mig lidt ad. Og jeg har sikkert slet ikke gjort det på den mest effektive måde.

Jeg havde godt luret, at der nok lå en del af mit tykke, lange hår nede i afløbet. Så jeg hentede en spisepind og forsøgte at fiske noget af håret op af afløbet. Det lykkedes ikke rigtigt, og jeg måtte ty til andre midler. Derfor tog jeg simpelthen en dyb indånding og stak hele hånden ned i afløbet.

Der kom en helveds masse hår med op, og ikke nok med det, kom der også en forfærdeligt masse kalk. Det føltes simpelthen så klamt at have sin hånd ned i.

Jeg fik en masse sure opstød, men fortsatte. Efter jeg havde fisket nok hår op til at lave en paryk, endte jeg simpelthen med at kaste op. Heldigvis sidder afløbet jo lige ved siden af toilettet, så det handlede bare om at flytte hovedet hen til toilettet.

Jeg er da enormt glad for, at jeg aldrig har renset et afløb før, for føj for helvede hvor er det klamt. Men det er måske også lidt grotesk, at jeg havde den grusomme oplevelse første gang som 21-årig…

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

4 kommentarer

 • Jens Fokdal

  Kære Freja. Herligt indlæg. Som din far, må jeg jo nok undskylde, at du aldrig fik lært, at gøre rent,
  Men må så også tilstå, at jeg heller ikke er verdensmester i rengøring. Det kan, også i min alder, give udfordringer i parforholdet. Da jeg gik i skole havde drengene sløjd og pigerne husgerning, hvor de mig bekendt også skulle lære, at gøre rent. Drengene behøvede ikke at lære det. Men undervisningsplanen er jo nok ændret, så man slet ikke lærer noget om rengøring, og da slet ikke at rense afløb. Det har jeg dog lært mig selv på den hårde måde, så næste gang ringer du bare til mig 😉. KH din far.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • J B

   Håber selv du fangede ironien, i at du tilbød at Freja bare kunne ringe og få dig til at ordne det, når hun nu ærger sig over, aldrig at have lært det 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jens

   Jeg lover sandelig da ikke at gøre det, men giver gerne gode råd 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Fokdal

   Hahaha. Ja, det er jo faktisk din skyld, far 😉 Undervisningsplanen er heldigvis ændret siden da! Der er dog intet om rengøring på skemaet, i hvertfald ikke i Gentofte… Det burde der nok være.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruxelles 2017