Jeg er jo en kæmpe nørd

Ville du spise insekter?

4

I onsdags var Sigrid og jeg til middag hos “Gastronomisk Innovation”. Sigrid havde vundet en middag gennem Folkekirkens Nødhjælp, og hun var så sød at invitere mig med 😀

Konceptet var, at vi skulle smage insekter på en delikat måde. Insekter er nemlig fremtidens superfood. De er proteinrige, kræver meget lidt plads og ressourcer at producere og så er der virkelig mange af dem.

Insekter er ideel føde i 3. verdenslande, hvor ressourcerne er knappe. Men det er også ideelt for os. Både fordi de er næringsrige, men også fordi, at vi men jordens befolkningstilvækst er nødt til at kigge på proteinkilder, som kræver færre naturressourcer at producere.

Vi fik fem enormt lækre retter, hvor insekter som melorme, græshopper og buffaloorme var en lille del af retten, men ikke det centrale.

Jeg synes faktisk slet ikke, at insekterne var slemme. Faktisk smagte det ret godt! Eksempelvis smager melorme ret meget som majs.

Det mest grænseoverskridende var nok desserten. Der var insekterne ret tydelige, og det var ligesom ikke der, man forventede at se en bunke orme. Men det smagte faktisk rigtig godt, når man kom ud over de psykiske barriere.

Det var en rigtig hyggelig aften. Det er sjældent man får så lækker mad, og det var også sjovt at spise middag med seks helt tilfældige mennesker, som man aldrig havde mødt før.

6   5

3

21

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

2 kommentarer

 • Spændende indlæg og fedt at høre I “turde” kaste Jer ud i at spise insekter. 🙂
  De fleste spiselige insekter smager rigtig godt og som du selv skriver handler det jo meget om den psykiske barriere.

  Insekter bliver spist af over to milliarder mennesker og det vidner jo også om at vi i vesten har “ignoreret” insekterne som en madvare.
  Vi arbejder på at promovere insekters potentiale som fødevare og har samlet en masse information og inspiration på http://www.inskt.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende indlæg og fedt, at I sprang ud i det og smagte på det hele. Det lyder ret grænseoverskridende at spise melorme, men det er jo nok bare fordi vi ikke er vant til det og fordi vi ofte forbinder insekter med noget ubehageligt, som vi hellere vil være foruden. Det er jo virkelig fedt, hvis insekter kan sikre flere mennesker næringsrigt mad. Så vi bør jo nok alle sammen prøve at være åbne overfor det.
  Har du mod på at spise insekter igen en anden gang? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er jo en kæmpe nørd