Måske vi bare skulle slukke telefonen og være i nuet?

5 ting i Harry Potter, der ikke giver mening

Selvom Harry Potter er skønlitteratur, har jeg alligevel en tendens til at læse det, som om at det virkeligt. Sådan tror jeg, at mange inkarnerede fans har det. Derfor har jeg også lagt mærke til en del ting, som ud fra universitets præmisser – simpelthen ikke giver mening. Her er fem af dem.

1. Husalfer og transferens

I den syvende bog hjælper husalfen Dobby Harry og de andre med at flygte fra Malfoys herregård. Husalfers transeferens er nemlig ikke dækket af de besværgelser, som troldmænd kaster over et givent område for at sikre, at troldmænd og hekse ikke kan transferere sig ind.

Dødsgardisterne anser ikke andre magiske skabninger som værende noget værd – men de er trods alt ikke blege for at udnytte dem til deres egne formål. Derfor er det anelse underligt, at de ikke efter denne begivenhed benytter sig af husalfer og de evner, de har.

Fuldblodsfamilierne er ofte velhavende grundet gamle værdifulde klenodier mm. Velhavende familier er ofte dem, der har husalfer. Derfor må der være nogen af dødsgardisternes familier, der har husalfer. Hvorfor bruger de ikke dem, eksempelvis til at transferere sig ind på Hogwarts under slaget på Hogwarts?

Læs også: Hvad Harry Potter-universet betyder for mig

2. Tilskuere til den magiske trekamp.

I den fjerde bog oplever vi den magiske trekampsturnering. Der er tre udfordringer: slip forbi en drage, hiv en du holder af op af søen og find pokalen i labyrinten.

Til hver af de tre udfordringer sidder elever og lærere som tilskuere. Men det er jo en håbløs ting at være tilskuer til – altså udover den første udfordring med dragerne. De kan jo absolut intet se af, hvad der foregår i søen eller i labyrinten.

Det giver simpelthen ingen mening, hvorfor de ikke har valgt nogle udfordringer, som er lidt sjovere at være tilskuer til. Dertil giver det heller ingen mening, at de ikke på en eller anden måde har kontrol over, hvad der sker inde i Labyrinten. Du burde da vide, at to elever havde forladt Labyrinten?

Læs også: Gæsteblogger // Harry Pottcast

3. Pokalen som transitnøgle

I den føromtalte trekampsturnering er den sidste opgave jo at finde pokalen i labyrinten. Men pokalen er blevet lavet til en transitnøgle, så Harry og Cedrig ender på kirkegården, hvor Voldemort venter dem.

Da Harry igen rører ved transitnøglen ender han ude foran labyrinten, hvor publikum sidder – men hvorfor gør han det?
Hvis transitnøglen fungerer som en tovejs transportform, ville Harry jo havne inde midt i labyrinten – ikke udenfor den.

Hvis det er fordi, at Barti Ferm har puttet en ekstra destination ind i pokalen og den i forvejen var en transitnøgle, der fik den der rører ved den til at havne foran labyrinten – hvorfor har han så ikke fjernet den destination?

Det ville jo være en oplagt mulighed for Harry og Cedrig til at slippe væk fra Voldemort, hvis de blot skulle røre ved pokalen igen, og så ende tilbage på Hogwarts?

Læs også: Gæsteblogger // Harry Potter og En Lille Pige Der Fandt Hjem

4. Hocruxer og Fønixordenen

Hvorfor vil Dumbledor ikke have, at Harry fortæller Fønixordenen om Hocruxerne? Eller i hvert fald et par af dem? Hvorfor stoler han mere på tre teenagere, end på højtuddannede troldmænd?

Han efterlader Ron, Hermione og Harry i en meget isoleret situation, hvor de potentielt kan begå mange fejl – og det gør de også. Det kunne nemt have gået galt.

Hvorfor fortæller han ikke som minimum ét medlem af Fønixordenen, hvad de er ude på? Det ville da gå langt hurtigere og nemmere, hvis de var flere til at lede? De havde jo aldrig fået ødelagt Hocruxen i Nagini, hvis ikke Harry havde ”brudt” sin aftale med Dumbledor, og forklaret Neville, at det var altafgørende at få drabt Nagini?

Læs også: Warner Bros Studio Tour London

5. Slaget på Hogwarts

Slaget på Hogwarts foregår meget primitivt. Folk kæmper med hinanden og der bliver ikke brugt nogen beskidte tricks – men hvorfor?

Vi ved, at dødsgardisterne ikke er blege for at bruge beskidte tricks. Så hvorfor er der eksempelvis ikke nogen af dem, der bruger polyjuiceeliksir og sniger sig ind på fjenderne? Eller bruger desillutionsbesværgelser (udover Malfoy og hans håndlangere) for nemmere at kunne snige sig ind på byttet? Det virker meget urealistisk.

Følg mig på Bloglovin | Facebook | Instagram | Snapchat: Frejafokdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måske vi bare skulle slukke telefonen og være i nuet?